Això dels aeroports deu ser de broma, no?

L’altre dia vaig agafar el metro de Palma per anar de la Plaça Espanya al polígon de Son Castelló.  Vaig veure que per la zona on m’interessava baixar hi havia dues aturades (Poligono Son Castelló i Gran Vía Asima), i no tenia molt clar a quina de les dues havia de baixar. “No passa res, vaig pensar, qualsevol de les dues me servirà”. En comprar el bitllet, oh sorpresa, resulta que la màquina expenedora et demana a quina aturada penses baixar…, mmmm…., havia d’haver sospitat alguna cosa, però no: “bé, posaré Via Asima, tampoc passa res si m’equivoc”. Vaig pagar els 0,99 euros del bitllet i vaig ficar-me al metro.

La veritat és que l’estació de la Plaça Espanya està molt bé, sembla una estació de veritat, és una pena que l’única línia possible sigui Plaça Espanya-UIB perquè això deu deixar fora a molta gent. Tenc un amic que diu que aquest metro va “de ningún lugar a ninguna parte”, i en part és ben cert. Empren el metro alguns dels treballadors de Son Castelló i alguns estudians, i els vesins de les barriades Con Costa -Son Fortesa i Son Sardina, però és clar, la gent que no viu al centre de Palma ja té problemes per agafar el metro, perquè… què fa amb el cotxe? Ah, sí! El metro té una altra utilitat: algunes persones de fora vila van amb cotxe fins a la UIB, el deixen allà aparcat, i baixen a Palma amb el metro, estalviant-se problemes d’aparcament dins la ciutat. Aquest no era l’objectiu inicial del metro, però és ben ver que els humans li trobam  alguna utilitat a tot…

Bé, com deia, l’estació és gran…, llàstima que quan arriba algun dels trens d’Inca la pudor a combustible sigui bastant insuportable. I és que no hi va haver doblers per posar trens no contaminants, i van amb gasoil, com sempre, però sota terra. Ah!, i només li falten 18 milions d’usuaris per ser rentable…, ànims!

Agafo el metro i partim. Passam Jacint Verdaguer, Son Costa-Son Forteza, Son Fuster Vell…, i arribam a “Polígono Son Castelló”…, m’entren de nou els dubtes d’on he de baixar i decideixo baixar aquí mateix i caminar per la superfície. Baixo del metro, i a les comportes de sortida poso el bitllet dins la ranura… oh, sorpresa!!!! Aturada equivocada!!! I la porta que no se m’obre…., a veure, no pot ser. Ho torno a fer, i res de res, la comporta no s’obre i surt el mateix missatge a la pantalleta: “Aturada equivocada”. Sí, és cert, el meu bitllet diu que he de baixar una aturada més endavant…, però, i què? Però si és igual!!

Res de res, me quedo travada a l’andana i no puc sortir de l’estació. Per sort, un jove s’havia entretengut en baixar del metro i arriba a la comporta. Me veu tan despistada que me diu que m’aferri a ell per sortir junts quan la comporta s’obri gràcies al seu bitllet.  I així ho fem.

O sigui, que baixo una aturada abans de la que havia previst. Que el bitllet del metro val el mateix baixis on baixis. Però així i tot…, les comportes no s’obren perquè no coincideix el nom de l’aturada amb el nom que hi ha al teu bitllet!! Increïble!! Vaig donar les gràcies d’haver trobat aquell al.lot, i de no anar amb muletes o amb cadira de rodes, o amb un cotxet de fillet petit, o de no tenir 80 anys…, perquè hauria hagut d’enfilar-me per les comportes i saltar, o esperar pacientment asseguda a l’andana que algú altre baixés a aquella estació. Una cosa tan senzilla com aquesta dels bitllets i les aturades no funciona a casa nostra…, i vos jur que està inventat arreu!

I ara, la conclusió: I aquesta mateixa gent que gestiona el metro és la que vol gestionar els aeroports de les Balears????? Més val que ens quedem com estem.

Fins prest!

2 Comentaris
  1. no és broma lo del metro???? ostres, si que s’hi han posat dever amb sa seguretat idò! deu ser com entrar a Estats Units quasi! almanco és més barat que a Madrid o Barcelona…algo positiu hi hem de trobar….no?

  2. Sí, Itziar, pot ser més barat, però la diferència és enorme: a Madrid o a Barcelona vas en metro per tot. A Palma només pots anar en línia recta a una sèrie de llocs on només hi van els vesins d’un carrer, a Son Castelló i a la UIB, mentre visquis a prop de la Plaça Espanya.
    Jo trob que això del bloqueig quan t’equivoques d’estació no es justifica per la seguretat, trob que simplement no hi van caure…, i a més els hi és igual!
    Amb això del preu tens raó, a Palma el transport públic no es caracteritza per ser econòmic precisament. La classe mitja no hi va en el bus, per exemple, van tots en cotxe. Qui va en bus és perquè no té altra opció de transport i els clients que més s’hi veuen són adolescents, persones majors i immigrants (sobretot dones). De “palmesanos” moooolt pocs.
    Salut!

Deixa un comentari