El temps del no temps

El temps del no temps

Aquesta setmana una amiga molt estimada m’ha dit que ella i la seva família viuen ara en “el temps del no temps”: en el moment en què no hi queda gaire temps per perdre’l i tot s’ha de reduir al que és important.

Tots hi som, de fet, cada dia de la nostra vida, en el “temps del no temps”… però com que no ho sabem segur, fem veure que això no va amb nosaltres. Com viuriem si en fóssim conscients? Què fariem si sabéssim que s’acaba el temps? Què diriem i a qui ho diriem? Quines coses canviarien en la nostra vida, en les nostres relacions, en la forma de veure el món i de mirar-nos a nosaltres mateixos, de mirar i de jutjar els altres? Si fóssim conscients que ens hi queda poc temps, quines coses deixariem de banda i quines tindrien tota la importància?

Estic segura que tots coneixem les respostes d’aquestes preguntes. Idò, per què no ho feim? Per què no vivim cada dia com si fós el temps del no temps? En realitat, no en tenim ni idea de si ens queda molt de temps o poc per ser on som, per ser amb qui som… com podem viure com si tot fós per sempre i com si sempre haguéssim de tenir temps per reconstruir, per aclarir embulls, per dir allò que no deim però que sabem que hauriem de dir, per rectificar?

Tots vivim cada dia en el temps del no temps… l’única diferència és que les persones que ho saben, que en són conscients, aprofiten aquest temps que queda sigui curt o llarg, perquè de cop el que importa no és si serà molt de temps o poc, sinó la qualitat del temps que hagi de ser. Aquestes persones viuen aquest temps de veritat, diuen el que ha de ser dit, recorden allò que uneix i ens fa agraïts, estimen sense esperar res a canvi i s’ho diuen, perdonen i ho demostren, es posen en pau amb ells mateixos i amb el món, sense màscares, sense retrets. Fins i tot enmig del dolor, aquests dies del temps del no temps conscient, seran recordats com alguns dels més profunds de la seva vida… sí, encara que pugui semblar contradictori o terrible.

En canvi, la resta seguim vivint com autòmates, desorientats, acumulant greuges, oblidant el que és important, deixant per demà allò que ha de ser resolt, esperant a tenir temps per estimar… Tots vivim en el temps del no temps durant tota la nostra vida i no ho sabem. I si de cop el temps s’acaba, quantes coses deixam sense aclarir? Quantes paraules que ja no seran dites?

El temps del no temps és la nostra condició. L’única diferència és ser-ne conscient o no, i viure cada dia sabent que podria ser el darrer.

1 Comentari
  1. Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin