Fantasmes i infraestructures fantasma… on són els nostres doblers?

Fantasmes i infraestructures fantasma… on són els nostres doblers?

Un amic m’ha fet arribar una presentació en “power point” (per això no la puc pujar aquí, puc posar només l’enllaç) que fa posar els pèls de punta. Si molts vos demanau on han anat a parar els doblers dels espanyols durant aquests anys de “vaques grasses”, aquí en teniu la resposta.

Les infraestructures fantasma són moltes (i molts els fantasmes que les han permeses i aprovades i que s’han omplert les butxaques): aeroports, estacions de tren, museus, palaus de congressos (a Palma en tenim una mostra! Bé, més d’una: Palma Arena, metro…), AVE…, però sens dubte els aeroports són els reis del femer, molts, però especialment els de LLeida, Castelló i Ciudad Real, tal i com hem recollir en vàries ocasions a HOSTELTUR noticias de turismo: “Aeropuertos fantasma en España: la resaca de la crisis“.Aeroport de Ciudad Real

Ahir mateix, sortia aquesta notícia als mitjans: l’aeroport de Castelló, que va costar 150 milions d’euros i que tot i haver estat inaugurat el mes de març no ha tingut ni un sol vol, sí que té, en canvi, una estàtua gegant que ha costat 300.000 euros “inspirada” en l’ex president de la Diputació Provincial, Carlos Fabra… i que va ser encarregada per ell mateix. Si teniu interès, poder fer una visita guiada per l’aeroport…

L’aeroport de Ciudad Real també té una polida història al darrere: “El aeropuerto de Ciudad Real entra en concurso necesario de acreedores“, tot i ser el primer aeroport privat d’Espanya. Vueling hi va deixar d’operar el mes d’octubre i ara s’ha quedat sense vols.

Estàtua inspirada en Fabra a l'aeroport de CastellóSi voleu aprofondir en tot aquest descontrol vergonyós, ben propi del que, sobrats, anomenam “república bananera” i que, evidentment, és on vivim, vos recoman també aquest post den Paco Nadal a El País: “Aeropuertos en España: ¿pero esto tiene algún sentido?“, sobre els 52 aeroports que tenim i mantenim.

Ah, per cert…, el director de l’aeroport sense avions de Castelló, Juan García-Salas, cobra més que el president del Govern: 84.000 euros front als 78.184 que cobrava en Zapatero. Un detallet  sense importància, però que m’ha fet gràcia comentar-vos…

No vos perdeu la presentació d’aquest enllaç “España, país de millonarios“, de ver… bé…, depèn de l’apreci que li tingueu al vostre fetge, perquè la veritat és tòxica de vegades! Però és la veritat, i val més tenir-la sempre present.

He pujat la presentació a Google Docs, tot i que no és meva, i així ho he posat en el títol. No se m’acudia altra manera! Aquí la teniu: España, país de millonarios.

 

Deixa un comentari