La por com a eix de govern

La por com a eix de govern

El Govern den Bauzà podrà acomiadar o canviar d’illa els professors que, dins les aules, parlin als seus alumnes dels retalls, de les polítiques que duu a terme el Govern, dels problemes socials que es deriven dels retalls… l’objectiu és, diu Julián Hernández, el comissari polític d’Educació a Menorca, “que no es faci política a classe“.

És evident que per a aquest senyor i els seus superiors del PP, “fer política” equival a “fer partidisme“, o sigui, intentar adoctrinar tothom i fer que tothom pensi com ells. No entenen la importància de la política com a planificació i gestió dels interessos comuns, no entenen que la política és l’art de gestionar la república, la cosa pública com l’entenien els grecs, i que per tant, al marge de sigles i d’interessos partidistes, “la política” és cosa de tots. També dels més joves. Per a ells “la política” és cosa bruta, perquè l’embruten dia a dia.

Aquí mano jo!

Aquí mano jo!

No parlaré aquí de l’evident despreci d’aquest senyor i del Govern Balear a drets fonamentals com ara la llibertat d’opinió i la llibertat d’expressió dels professors. Parlaré només d’un altre dret fonamental, en aquest cas, dels alumnes: el dret a conèixer la realitat del món en el que viuen, el dret a ser formats i informats, el dret a pensar fins i tot i a opinar, el dret d’intentar entendre el que veuen cada dia als mitjans de comunicació, i el dret a explicar a casa seva, a les seves famílies, el que parlen amb el seu professor a classe perquè els pares també participin d’aquest procés de formació i informació.

Es suposa que l’escola és un espai per a la intel.ligència, on ens mostren a pensar, a relacionar conceptes, a adquirir vocabulari, a definir paraules i construir frases. Es suposa que l’escola ens ajuda en el nostre procés de creixement i maduració, perquè a més de mostrar-nos a llegir i escriure i a fer sumes, ens mostra la importància del col.lectiu, ens socialitza, ens mostra que valors com el respecte, la tolerància, la voluntat de diàleg, la recerca del consens, són fonamentals en la nostra vida en societat. Però es veu que no.

Caps buits?

Caps buits?

El Govern pressuposa amb aquesta llei vergonyosa que vol aprovar, que tots els professors són “enemics de l’ordre” (o sigui, de l’ordre del PP), i que inflaran el cap dels seus alumnes amb consignes comunistes, revolucionàries, independentistes, sindicalistes… clar, no poden confiar en la professionalitat i en la responsabilitat dels mestres segurament perquè ells, com a polítics, no en tenen ni idea ni de l’una ni de l’altra. Allò que s’ignora es desprecia, i està clar que l’adoctrinament és el que els interessa, el pensament únic a través del no pensament.

La complexitat del cervell.

La complexitat del cervell.

La imposició del “no parlar” ens apropa als règims dictatorials. Ja ens assemblem més a la Xina que als països occidentals, on van néixer la filosofia i els conceptes com llibertat, igualtat i justícia, on la llibertat de pensament és un valor, i on la Paraula és el fil conductor de les polítiques públiques i de la vida en comú, i no les armes, ni els càstigs, ni el silenci. La ignorància és la mare de la por, i la por sempre és perillosa.

La por no vol raonaments, ni paraules, ni arguments, no vol pensar ni deixar pensar. La por simplement talla, tanca, prohibeix, assassina… no coneix altres maneres de mantenir-se en el poder. És molt lamentable que la ignorància i la por siguin els principis directors del Govern Balear. Sincerament pens que ens mereixem una altra cosa.

8 Comentaris
 1. Excel.lent Esther.

  Clar i sense embuts.

  Malauradament hi ha massa gent que no s’anadona d’aquesta involució.

  no s’adona d’aquesta forma d’involució.

  Volen ciutadan@s tont@s i/o enmanillats.

  És vergonyós, veritàblement.

  Però jo segueixo sent dels que pensen que li donarem la volta a aquest sistema “corcat” que afavoreix a unes minories (els poderosos més els seus obrers = la classe política) en detriment del “poble” a qui diuen defensar i en favor del que diuen prenen aquestes mesures tan sagnants …..

  La política es el arte de obtener el dinero de los ricos y el voto de los pobres con el pretexto de proteger a los unos de los otros.

  Salut ¡¡¡

 2. Hola Jaume, gràcies pel teu comentari.
  Però no ens equivoquem!! La política no és això, això és el que els corruptes, els irresponsables, els pocavergonyes volen que pensem, perquè els deixem a ells apoderar-se de tot.
  La política sempre ha estat una altra cosa, i la política no és dolenta, els que són dolents són molts de polítics i moltes de polítiques concretes, d’accions polítiques que confonem amb el marc general.
  El que hem de fer es recordar-lis què és realment la política i tenir-ho present, i dir-lis que ells no són dignes de fer política ni de representar ningú.
  Jaume, guanyarem, veuràs. No sé com, ni quan, però guanyarem.

 3. Totalment d’acord amb Vos.

  Efectivament la política és una altra cosa diferent …. al que berenem, mengem, sopem i dormim … els últims anys.

  I segur que guanyarem, no és tan important el quan sempre que ho entrelluquem en l’horitzó.

  Quan agiten la bandera de la por i quan temen que la gent parli i surti al carrer per manifestar el seu descontentament, els seus desitjos, …. i ho fan despectivament JA ÉS UNA VICTÒRIA i el COMENÇAMENT DE LA SEVA DERROTA.

  http://www.joanbrossa.org/obra/poemes/gent.htm

  Enhorabona pel blog.

  Ja tens un nou seguidor.

  “Quan els politics perden la vergonya el poble perd el respecte”.

 4. Totalment d’acord!!
  La por és el principi de la seva derrota, segur :)

  Una abraçada!

 5. Mixing Hydrocodone And Xanax How Do I Check Prescribed Xanax . Mixing Xanax For Public Speaking Xanax 1 Mg Msrp Xanax Vs Norco Xanax Like Drugs Parrot Xanax Airsealed Xanax No Prescription Needed . Valium Or Xanax St John’s Wort Xanax And Zoloft Taken Together Xanax Before Public Speaking Generic buy alprazolam online. Xanax Licking Xanax Dosage Things For_health_professionals Xanax Addiction Low Dose Xanax Dosage For Adults Anxiety Disorder .

 6. Xanax Personal Stories Robaxin With Xanax Xanax Ppd order alprazolam no prescription. Xanax Effexor Opoids How Dog I Take Xanax Xanax Guarantee Usual Dosage Of Xanax Acute Narrow Angle Glaucoma . Taking Xanax Anally Benzodiazepines Moving From Ativan To Xanax . Opana And Xanax Consultation Anger Xanax And Alcohol Night Sweats And Xanax Xanax And Zithromax Tri Pack Valerian Root And Xanax Years Snorting Xanax With Valium

 7. 032 Xanax How Long Is Xanax In Your Poop . How Is Xanax Taken Withdrawal Symptoms Xanax Protein In Urine Xenical No Prescription Xanax Xanax And Hydrocodone Interaction Lethal Dose How See Xanax Bars Make You Feel Xanax And Gabapentin Interaction . Xanax Chewing Is Klonopin A Maoi Inhibitor Xanax Buspar Stronger Than Xanax order xanax online no prescription. Xanax Vs Valium Vs Ambien Xanax To Treat The Elderly Taking Prozac For Fun Vicodin And Xanax Nursing Buy Xanax No Prescription .

 8. Xanax Blue Footballs Mg Pill Xanax Rebate Vicodin Erectile Dysfunction Xanax order xanax no rx. Xanax De America Cv Xanax Pregnancy Category Medication Xanax Heart Smoking Pot And Can I Take Xanax . Naproxen Xanax These Xanax Syncope . Server Of Xanax Urticaria Xanax Xanax Lunesta Together Mixing Seed And Xanax Xanax Collapse Shoot Up Clonazepam Xanax Overdose

Deixa un comentari