Nocturn per a una illa

Nocturn per a una illa

Tota una declaració d’amor… i de guerra si cal!

Na Maria Àngels Gornés interpreta aquesta cançó en directe, en el concert que va tenir lloc a Ciutadella el 23 de desembre. L’edició del vídeo és de n’Enric Taltavull i la cançó, un poema den Pere Gomila.

Vídeo de la cançó “Nocturn per a una illa”, de na Maria Àngels Gornés.

I aquesta altra també és una cançó especial, encara que no sigui reivindicativa: poesia i sensibilitat  en aquest vídeo “El mercat de les algues”. Me vaig aixecar uns quants dies amb la tonada dins del cap! Segur que en algun lloc existeix aquest mercat d’algues que es va imaginar el poeta Gumersind Gomila.

Tot el concert va ser un regal. La veu de na Maria Àngels, més plena i poderosa que mai, i ella, tan menuda i suau, amb aquella força i convicció dalt l’escenari, cantant amb aquella determinació, amb aquell coratge…, trob que va ser el seu millor concert!

Moment del concert, foto de n'Adelina Gómez.

Moment del concert, foto de n'Adelina Gómez.

També va ser un concert d’agraïment, a ella i la seva guiterra, però també als poetes: Gumersind Gomila, Pere Xerxa, Antoni Taltavull, Pere Gomila, Damià Borràs, Àngel Ruiz i Pablo, Gumersind Riera, Ponç Pons, Toni Català i Francesc Florit Nin. Moltes paraules, totes necessàries, per definir el que som, el que volem, per reafirmar el dret a decidir d’aquesta Menorca petita i fràgil. “Qui estima Menorca no la destrueix”… el mantra es va poder sentir de nou la nit del concert…, que no l’haguem de sentir més vegades al carrer!

Va ser una nit màgica :)

Segueix el grup “Reclam un concert públic de na Maria Àngels Gornés“… el concert ja s’ha celebrat a Ciutadella, però la revindicació segueix viva!!

2 Comentaris
  1. Esther, t’has deixat en Toni Català a la llista de poetes.
    A més de afirmar que totes les cançons són una meravella, dir que vaig descobrint una nova cançó, que va estrenar al concert que cites: “La tomba damunt la platja”. Una meravella de lletra i melodies. Va ser escoltar-la un parell de vegades més i quedar-me enganxada

  2. Gràcies Bep, és que m’estic barallant amb el WordPress des de fa una bona estona i no hi ha manera d’acabar el post, me desapareixen fotos, surt mal ordenat… estic un poc dels nervis… hauré d’escoltar la “Tomba damunt l’arena”!! Una altra de preciosa que vaig descobrir al concert és “Sa Guiterra”, de n’Àngel Ruiz i Pablo, me va encantar!
    Gràcies, ja he afegit en Toni Català!! :)

Deixa un comentari