Vaga general? gran idea!

Hola!

Només quatre notes sobre la vaga d’ahir i la vaga general amb què els sindicats amenacen Espanya… bé, no exactament sobre aquestes dues qüestions, reconegudes com un dret dels treballadors, sinó més aviat sobre els sindicats. Si sou sindicalistes convençuts, no vos agradarà el que escriuré. Si voleu anar a parar a qualsevol altre post a partir d’aquest moment, ho entendré. Gràcies.

Els sindicats només tenen dues sortides: o es reinventen o es dissolen. Unes estructures sindicals pròpies de fa dos segles però amb els vicis de la modernitat, ja no tenen cap sentit. La vella lluita del capitalisme i el proletariat ha passat als llibres d’història i al món real hi ha persones que s’han d’entendre des de les diferents posicions que ocupen a l’empresa, en un entorn de cooperació i de feina conjunta, de reivindicacions i acords assenyats, de responsabilitat compartida. No és una guerra, hi ha d’haver cooperació perquè tots anam en el mateix vaixell i la responsabilitat és de tots. Els doblers que es retallen dels sous dels funcionaris i els doblers que es deixaran de pagar als jubilats aniran tal vegada a subvencionar uns sindicats que, me sap greu però és el que pens, ja no representen ningú més que els seus afiliats, tenen unes estructures desproporcionades, un lideratge que s’ha quedat antic, obsolet, que està fora del temps que ens toca viure i que es dedica més al joc polític que a vetllar per la salut i la competitivitat laboral.

Han perdut la credibilitat massa vegades, festejant amb el Govern perquè els hi convenia fer-ho i passant de la crisi, de la reforma laboral i dels 4 milions d’aturats. I ara que la cosa ja fa massa pudor, ara es desperten amb vagues, manifestacions i amenaça de vaga general…, ostres, però si el dia 1 de maig van sortir al carrer cridant contra… els empresaris!!! Ni un mot contra el Govern…, la gran bèstia negra per als sindicats continua sent l’empresari, quan a Espanya la immensa majoria són petites i mitjanes empreses on empresaris i treballadors fan feina junts…, però és clar, ells no ho saben! Es miren el món des de la seva torre de vidre intocable…,  no tots els empresaris són el president de la CEOE!!! Però els sindicats sembla que segueixen amb els seus catecismes de la revolució russa…

Vaga general? Vist l’èxit d’ahir, faria riure si no fós perquè la situació del país és veritablement preocupant. Que la facin els senyors sindicalistes alliberats, que ells no perdran un dia de sou! Quina vergonya…, gairebé 300 milions d’euros van rebre UGT i CCOO en 18 mesos… no val la pena dir res més. Com els partits polítics, els sindicats són importants i tenen una feina important que fer, però també com els partits polítics, o es reinventen, es reciclen, baixen de ver al carrer i deixen de ser uns senyorets de l’alliberament professional, o es quedaran tots sols (ja ho estan) i l’única sortida que tindran serà la dissolució. Quan se’ls deixi de subvencionar, és clar, perquè mentrestant me sembla que fins i tot són un bon negoci…

13 Comentaris
 1. Lo que esta passan es lo siguent, si manessin las dretes amb aquets pais, estarian colapsats de vagas, que passa que manan les esquerras i els sindicats no han fet res,els treballadors estan molt cremats amb els sindicats mayoritaris UGT i CC.OO. que estan a las ordes del govern ZAPATERO.

 2. Que pasara?? si la reforma laboral se pone en marcha, nos vamos a meter de lleno en el caos social, no son momentos para hacer ninguna reforma, España esta sumergida en la mas profunda de las crisis, esta huelga va a ser el principio de la lucha sindical de los trabajadores, como no sea apoyada por la inmensa mayoria de los trabajadores, la patronal y el gobierno, nos lle ara a mas de 6.000.000 de parados a finales del 2011.

 3. Al partido socialista, le tendrian que cambiar las siglas por PARTIDO SOCIAL DE BANQUEROS ESPAÑOLES, ya esta bien de tomar el pelo a la gente, cuando van a los intereses de la patronal, la reforma laboral hace muchos años que se tenia que haber echo, y no ahora, pero este pais es de “PANDERETA”

 4. Tota sa raó Joan, els politics tots son uns poca vergonyas i a ses illes mes

 5. Em sap greu insistir, però és que no m’ho puc creure: Els sindicats s’apugen els sous i les dietes en plena crisi. Surt avui a Expansión: http://www.expansion.com/2010/06/13/economia-politica/1276459063.html

 6. Como dicen los Ibicencos, este pais “FA CAGUERÁ” es dificil de creer la noticia de EXPANSIÓN pero lo mas seguro es que sea cierta, lo que si es cierto Esther es que somos el culo de Europa, y el norte de Africa, por mucho que nos pesé, en un pais que ni los políticos ni los sindicalistas respetan al proletariado,y nos manejan como a borregos. La reforma laboral llevara al trabajador al esclavismo, trabajar mucho por poco dinero, y lo mas triste de todo, es que haya sido un partido de izquierdas el que lo haya aprobado.

 7. PD.Me adelanto al tiempo, no esta aprobada todavia, pero da igual la aprobará el PSOE, espero que despues de aprobada la REFORMA LABORAL el PSOE tenga la gentileza de quitarse de las siglas la “O” de obrero

 8. Me he escagarrinat a las bragas, no mu puc creuré, quina pandilla d´xorissos

 9. Que bien huelga general el dia 29 san Miguel, mi santo podre hacer fiesta

 10. Hola Esther,
  Te deix una dada d’interés: dels 24.000 alliberats sindicals que hi ha a Espanya; 4.000 son de les empreses privades i 20.000 de l’administració pública i empreses públiques. I em deman -Quina necessitat hi ha de tant de representant sindical a les administracions públiques si la majoria son funcionaris amb una relació estatuària i no laboral ?
  Per cert, molt bona reflexió

 11. Fiet meu politóleg, ¿eixó esta per llei?, perque te ficas amb els mileuristas i no amb els politics que son gaire bé 38.476 a tota Espanya, i no serveixen per res, sempre son els mateixos, llegisletura amb llegisletura, sas mateixas caras desde l´transsició politica, sa majoria no te ni estudis primaris, tiran de cotxe oficial sempre con na Joana Barceló, i amb Marc Pons i companya, tenen sous astronomics con amb Joan Huguet 6.000 euros d´la politica X sous de misser al mes. Cony politoleg ja esta vé

 12. Moltes gràcies pel teu comentari Politòleg, molt interessant això que aportes. Gairebé no fa falta dir res més, les xifres ja diuen prou!
  Apolònia, te demanaria que intentis emprar un llenguatge manco groller si vols escriure aquí.

 13. Un dels grans problemes d’aquest país, que feim entre tots (no només els polítics), és l’excés de demagògia que hi ha darrerament en “l’opinió pública”.
  En relació al que comenta n’Apolonia (Apol·lònia en bon menorquí) els polítics i els partits polítics que tenim son els que els ciutadans hem triat, per acció o per omissió. De totes maneres no crec que els polítics tinguin tan de poder com se’ls vol atorgar, ja els agradaria a ells tenir poder de veritat. I, per cert, 1.000 euros son 166.800 pessetes, que no era poc al 2001, que no som tant rics com mos pensam, o mos han fet creure, o mos hem volgut creure.

  PS: on dic els, també dic les

Deixa un comentari